INFORMACIJE O KOMPANIJI

Goša Montaža je vodeća kompanija u segmentu proizvodnje i montaže opreme, cevovoda i svih vrsta čeličnih konstrukcija, u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana.

 

Sa 100 godina iskustva u montaži svih tipova čelične konstrukcije, cevovoda i opreme kao i 30 godina iskustva na polju proizvodnje stekli smo renome prvenstveno u sektoru energetike kroz izgradnju i održavanje opreme za hidro i termoenergetska postrojenja, rudarsku opremu, naftnu i metaluršku industriju.

 

Potvrđujemo svoju stratešku opredeljenost da zadržimo svoj konkurentan položaj na tržištu kroz ulaganje u sopstvene kapacitete te svoj program realizujemo kao lider u sektoru mašinogradnje.

 

Kompletan obim aktivnosti Goša Montaže se sastoji od:
– projektovanja i razrade radioničke dokumentacije
– proizvodnje opreme, cevovoda i svih tipova čelične konstrukcije
– montaže opreme, cevovoda i svih tipova čelične konstrukcije
– kapitalni remonti, modernizacija, rekonstrukcija i revitalizacija postrojenja u sklopu planskog i tekućeg održavanja
– pružanje usluge transporta i mehanizacije vezane za projekte
– pružanje eksterne usluge iznajmljivanja sredstava transporta i mehanizacije

 

Posedujemo proizvodne pogone kompletno opremljene da funkcionišu kao samostalne proizvodne celine, svaka sa tehnološki zaokruženim procesom proizvodnje koji se prostiru na površini od 14.000 m2.

 

Zavarene konstrukcije predstavljaju deo našeg proizvodnog programa. Operacije zavarivanja izvode stručno osposobljeni zavarivači sertifikovani prema ISO 9606-2;9606-4; pod nadzorom obrazovanog kadra po svetskim standardima i pravilima Međunarodnog instituta za zavarivanje (IIW).

 

Odgovarajući zahtevima struke i tržišta, kompletan proces od projektovanja do montaže usklađen je sa opšte usvojenim normama EN 1090-2, a zavarivački radovi sa normama EN ISO 3834-2 i DIN 18800-7. Poslujemo kroz integrisani sistem menadžmenta. Specijalizovani smo za proizvodnju opreme pod pritiskom u skladu sa evropskom PE direktivom.

 

U sklopu službe kvaliteta obučeni smo i sertifikovani prema EN ISO 9712 za ispitivanje zavarenih spojeva metodama bez razaranja. Posedujemo međunarodne sertifikate za ispitivanje čelične konstrukcije kao i za ispitivanje zavarenih spojeva opreme pod pritiskom (ispitivanje vizuelnom metodom, magnetnim česticama, penetrantima i ultrazvukom).

 

Temelj našega uspeha čine obučeni i stručno osposobljeni kadrovi pružajući visok kvalitet proizvoda i usluga u ugovorenim rokovima, sprovodeći norme zaštite zdravlja i bezbednosti na radu i zaštite životne sredine.

 

U 2023. godini kada proslavljamo naših prvih 100 godina Goša Montaža u strateškom partnerstvu sa DSD grupom obeležava ulazak u drugi vek postojanja. Ostajući verni viziji i vrednostima Goša Montaže u partnerstvu sa DSD grupom jačamo svoju poziciju kao lidera u industriji utirući put ka većoj efikasnosti i značajnom povećanju prisustva na tržištima u Srbiji i EU kako za Gošu Montažu tako i za DSD Grupu u godinama koje dolaze.

 

Ovo partnerstvo naglašava našu posvećenost razvoju i proširenju naše stručnosti u oblasti mašinskog inženjeringa koji utiče na klijente, industriju i zajednicu u celini.

Sve informacije bivšim akcionarima i relevantna dokumenta nastala dok je Društvo poslovalo u formi akcionarskog društva, biće dostupni u arhivi – AKCIONARI. Dokumentaciji i informacijama možete pristupiti klikom ovde.